keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Elämää akvaariossa

Kun tätä touhua ja hommaa on niin "vähän" meitin taloudessa päätettiin hommata akvaario. Ehtona oli ettei se sit oo mikään pieni kippo, vaan kunnon kokoinen allas.

ISO akvaario löytyi kuopionkirppari sivuston kautta ja hintakin tingittiin sopivaksi. Kauppaan kuului 300 litran allas, altaalle mittojen mukkaan tehty metallijalassysteemi, suodatin, lamppu, lämmitin, hiekat, kasvit, kalat, taustakuva, hapetin ja koristeet. Lisäksi saatiin pieni, 60l kippo ja siihen suodatin. Harmi vaan että pienempi allas on yhden lasin osalta vähän rikki, joten akva käyttöön siitä ei ole.

Iso allas laitettiin paikalleen ja näyttihän se hienolta. Kaikki koristeet ei tosin miellytä omaa silmää ja taustakuvakin jouti vaihtoon. Osa kaloistakin oli enemmän tai vähemmän miellyttäviä, joten lajistookin hiukan uusittiin.

Ikkä halusi ehdottomasti meille rapuja, mutta ei niitä tohon isoon aiottu laittaa. Eikun taas kuopionkirpparille ja sieltä löytyi sit n.90l allas kaikkine tykötarpeineen, ilman kaloja tosin. Huokea hinta ja akvan läheisyys joudutti ostopäätöstä ja nyt meillä pulputtaa kaksin kappalein akvaarioita.

Ison altaan kanssa ei ollu alkuun mitään ongelmia, mutta tuon pienemmän....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti